creating moments

Milaan

Algemeen

-Rondom Milaan liggen er drie vliegvelden, namelijk Linate, Milaan Malpensa (internationale vluchten) en Milaan Bergamo(Low-budget maatschappijen). 

-Italië heeft de Euro als valuta.

-In Milaan spreken ze Italiaans. Helaas spreekt niet iedereen heel goed Engels, dus dit kan soms voor een taalbarrière zorgen. 

-Milaan heeft een goed openbaar vervoersnetwerk met trams, bussen en metro’s. Een drie-zone ticket voor 90 minuten kost €2,30. 

-Een aperitivo is een Italiaanse traditie. Bestel een lekker drankje, zoals een Aperol Spritz, en je krijgt er gratis allemaal verschillende hapjes bij.

-Italianen ontbijten meestal met een caffè / cappuccino en een cornetto, of te wel een espresso / cappuccino en een croissantje. 

Koffie

-Koffie aan de bar bestellen en het daar opdrinken, kost meestal minder dan dat je het geserveerd krijgt aan je tafel.

-Volgens de Italianen mag je nooit een cappuccino bestellen na 11.00 uur ’s ochtends, al deed ik dat stiekem lekker wel 😉

-Een espresso noem je een caffè. 

Activiteiten 

-Bezoek de Duomo, een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en de grootste van Italië. Je kan de Duomo op verschillende manieren bezoeken. Koop een kaartje (online) voor de kathedraal en/of de terrassen bovenop de Duomo. Als je de terrassen bezoekt kan je ervoor kiezen om met de lift of met de trap te gaan. Hier zit wel een klein prijsverschil in. Let op dat je bij het bezoeken van de kathedraal je knieën en schouders bedekt zijn. Zo niet, dan kan je voor €2 een papieren lap kopen die je om kan doen. 

-Bezoek de wijk Navigli, vol restaurants, barretjes, winkels en ateliers. In deze wijk ligt de Naviglio Grande, een mooi kanaal. Wandel langs dit kanaal en je hebt niet meer het idee dat je in de grote stad Milaan bent. 

Overnachten

In Milaan is er een grote keuze aan hotels, appartementen, B&B’s of Airbnb’s.

-Just Hotel: een schoon hotel met mooie kamers, een goed ontbijt en gelegen dichtbij het centraal station. 

Food & drinks

In Milaan zitten de straten en winkelcentra vol met restaurantjes, cafeetjes, barretjes en kroegen. Genoeg keus dus!

Mijn favorieten: Obica, Lentini’s, Grom, Sofa Café, Café Spadari & Eataly. Wil je meer te weten komen over deze hotspots? Neem een kijkje in de kaart van JustDiscover! 

Wat vond jij van dit bericht?
Laat het mij weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *